top of page

Nejnáročnější akce letoška pro MIRAGE DISTRIBUTION: HIGHJUMP se s námi nemazlil!

Ačkoliv by se na začátku srpna dalo předpokládat typicky letní počasí, do prosluněné idylky měly první dny tohoto měsíce na míle daleko. To se ostatně promítlo i do finální podoby eventu HIGHJUMP Cliffdiving 2023 v lomu Hříměždice. S jistotou tak můžeme říct, že tahle akce byla skutečnou výzvou - nejen pro tým MIRAGE DISTRIBUTION, který si ji v roli partnera nenechal ujít!

Tady ještě nebe bylo modré a my neměli tušení, jakých adrenalinových rozměrů letošní HIGHJUMP Cliffdiving v lomu Hříměždice ještě dosáhne...

HIGHJUMP Cliffdiving je událostí, která je synonymem pro adrenalin. Letošní, v pořadí již 24. ročník, ale tyhle atributy posunul ještě o úroveň výš.


Highjumpové akce už jen svou podstatou slibují nezapomenutelné zážitky, protože návštěvníci se stávají svědky extrémních skoků do vody buď přímo vodní hladiny nebo z břehu lomu. A pokud jde konkrétně o program českého eventu HIGHJUMP Cliffdiving, nutno podotknout, že za světovými akcemi podobného typu rozhodně nezaostává.


Přibližně 2.500 diváků, mezi něž z pozice partnerů patřil i tým MIRAGE DISTRIBUTION ze skupiny Yottabe, se v areálu lomu Hříměždice sešlo 4. a 5. srpna. Největší pozornost samozřejmě patřila těm, o nichž celá akce je - skokanům. Skákalo se z 12,16, 20, a dokonce také 25 metrů, soutěžili muži i ženy, mladší i starší a nechybělo ani spoustu závodnic a závodníků ze zahraničí. Do Hříměždic dorazily vycházející skokanské hvězdy i ostřílení veteráni. Speciálním skokanem byl i 67letý Peter Roseney, který jako jediný skáče skoky z 16ti metrové výšky, ukončené hlavou vpřed.

Pomyslným hřebem celé akce pak byly skoky z plošiny umístěné ve výšce 25 metrů nad hladinou. Dechberoucí bylo ale i vystoupení Splashdiving show by X-Diving Team, které sestávalo ze skoků stylových placáků z extrémních výšek.


Už tak dost napínavou atmosféru ještě umocňoval opravdu bohatý a nabitý doprovodný program, který útočil na všechny naše smysly. Ten hudební nás obklopoval hned z několika stran. Nechyběla rapová stage, kterou ovládla kapela PSH, nebo Desperadost Dange Stage, jež hostila předni DJ hvězdy současné taneční hudby. Nádhernou vizuální podívanou pak zajistili jezdci na jedinečných G-Shock Czech exhibicích a výjimečná byla i show ve flyboardingu od Petra Civína.

Těm, kdo už nechtěli jen přihlížet a zatoužili po možnosti sami se do celého dění zapojit trochu aktivněji, se taková příležitost naskytla. Diváci bez předchozích zkušeností s placáky do vody nebo strachem z nich, si totiž mohli vyzkoušet Air Bag, který simuloval volný pád hned z několika výškových úrovní. Jak ale název napovídá, dopad byl pochopitelně mnohem příjemnější a bezpečnější, než by tomu bylo u klasického placáku. Ostatně právě o to ale šlo, a neopakovatelný pocit volného pádu tak bez jakéhokoliv strachu mohl zažít opravdu každý.


Kdyby počasí přálo, byl by průběh HIGHJUMP Cliffdiving 2023 naprosto idylický a bezchybný. Jak se ale říká, větru a dešti neporučíš a my jsme se o pravdivosti tohoto pořekadla přesvědčili doslova na vlastní kůži.


Highjumpové akce se konají u vody a na přízni počasí jsou prostě závislé, a zatímco v pátek 4.srpna k nám příroda ještě byla milosrdná, v sobotu už si nebrala servítky.


Voda nebyla jen tam, kde jsme se na ni těšili, a kde bychom ji očekávali - tedy v lomu Hříměždice, ale i všude kolem nás. Neutuchající déšť nekazil jen dobrou náladu, ale především dost komplikoval náš odjezd. Okolí se proměnilo v jednu velkou bahnitou louži, a tak jsme se museli spolehnout na čtyřkolky, které nás po menších skupinkách odvážely pryč. Dobrodružství nás na HIGHJUMP Cliffdiving 2023 zkrátka provázelo od začátku až do samotného konce! Lišky a lišáci ale mají pro strach uděláno, takže jsme všechno zvládli a už teď jsme zvědaví na další akce!

54 views0 comments
bottom of page