top of page

Aktivitám skupiny Yottabe věnovaly pozornost Jihlavské listy

O datu, kterým je pátek 13., se všeobecně traduje, že nosí smůlu. V letošním roce navíc pátek 13. připadnul hned na dva měsíce - leden a naposledy právě říjen. Pro naši skupinu ale 13.10. žádný nešťastný den nepředstavoval - spíš naopak. O činnosti Yottabe totiž v tento den vyšel obsáhlý článek v Jihlavských listech, což nám samozřejmě udělalo velkou radost.

Článek o činnosti skupiny Yottabe a novinkách z jejího prostředí vydaly 13.10. Jihlavské listy

O aktivitách skupiny Yottabe jako celku, ale i jednotlivých firem, které do ní patří, se můžete pravidelně dočíst tady, na našem blogu. Vytvářet pro vás pravidelný (a pevně věříme, že i zajímavý) obsah nás moc baví. Když jsme ale dostali prostor pohovořit o tom, co děláme a co je u nás nového také v jiných médiích, velice nás to potěšilo.


Zvlášť regionální deníky pro nás mají zásadní význam. Koneckonců, Vysočina je přece místem, kde to pro nás celé začalo, takže možnost lépe se představit čtenářům Jihlavských listů pro nás bylo skvělou příležitostí. A o čem všem článek pojednával? Bylo toho spoustu!


Hlavním cílem bylo ukázat, jakým způsobem se v Yottabe snažíme podpořit inovativní myšlení napříč různými obory a dosáhnout pozitivních změn, a to především v regionu, který nám je na jednu stranu nejbližší, ale na druhou stranu v tomto směru nepatří mezi ty nejdynamičtější. Jan Petr Nekovář z vedení skupiny se v první řadě rozpovídal o asi té nejčerstvější aktualitě z chodu naší skupiny - otevření jihlavské pobočky Yottabe.space, které se uskutečnilo před několika málo dny, a o němž se dozvíte víc v připravovaném článku.


Kromě přiblížení projektu bývalého vojenského prostoru Vílanecké střelnice (na našich stránkách jsme o něm psali zde) a úspěšně proběhlých i nadějných budoucích realizacích, které vznikají pod taktovkou firmy ADAPTO.space z našeho portfolia, kterých si už letos všimlo vícero regionálních médií, jsme v Jihlavských listech zmínili také další značku ze skupiny Yottabe - CONNEXU IT.


Zdeněk Vacek, jeden ze zakladatelů této softwarové firmy, oznámil vznik nového člena Yottabe, kterým je CONNEXA Social. Zároveň také popsal, jak se spolu s Tomášem Haubertem před rokem rozhodli unikátně propojit své zkušenosti z oborů IT a sociálních služeb s potenciálem a možnostmi skupiny Yottabe tak, aby mohli rozvíjet sociální sektor na Vysočině a rozšířit (nejen) tamní povědomí o možnostech a aplikaci Lowe-code s přesahem do funkčních a udržitelných řešení zejména pro malé a střední firmy.


Zaměstnancům se zdravotním znevýhodněním, tedy s tělesným postižením nebo duševním onemocněním, poskytujeme důstojnou, kvalifikovanou a perspektivní práci v oblasti IT. Činností podniku odstraňujeme předsudky, které se pojí se zaměstnáváním zdravotně a sociálně znevýhodněných osob a usilujeme o to, aby práce u nás byla pro lidi se znevýhodněním příležitostí žít nezávislý a naplněný život,“ vysvětlil Vacek. „Do vzdělávání a zaměstnávání lidí navíc vnášíme jiný rozměr, protože spojujeme oblast sociálního podnikání s oblastí IT. Součástí zaměstnání je totiž mimo jiné i vzdělávání pro pozici Low-code specialisty, které vedle profesního rozvoje představuje také příležitost ke zvýšení konkurenceschopnosti na trhu práce,“ dodal.


Moc děkujeme redakci Jihlavských listů za jejich zájem o naši skupinu - velice si toho vážíme! Kromě radosti z vykonané práce nás totiž u srdce hřeje i fakt, že se o tom, co děláme, dozvídá čím dál tím víc lidí!


115 views0 comments
bottom of page