top of page

Když práce baví: Podívejte se, jak vypadá naše nejnovější realizace

Updated: Jul 27, 2023

Značka ADAPTO.space ze skupiny Yottabe se vyznačuje tím, že dohromady spojuje lidi, kteří nejsou jen opravdovými znalci ve svých oborech, kam spadá třeba oblast vodního hospodářství, hydrobiologie, krajinářství, pozemkových úprav či ochrany životního prostředí. Zaměstnanci firmy ADAPTO.space jsou totiž především i zapálenými nadšenci.


Jejich práce sice není vidět ze dne na den, ale vyžaduje úsilí a trpělivost. Výsledek pak nicméně rozhodně stojí za to. Důkazem je třeba koupací jezírko, které je součástí komplexnější realizace pro soukromého investora v obci Malkovice, na níž aktuálně intenzivně pracujeme.

Pohled na přírodní koupací jezírko v Malkovicích, které vzniklo pod režií ADAPTO.space

Od loňského roku probíhá pod křídly firmy ADAPTO.space z naší skupiny na území o velikosti 10 hektarů, které se nachází v Malkovicích (část města Sedlec-Prčice), stavba glampingového resortu Sv. Antonín pro soukromého investora. Vzhledem k tomu, že jsme generálním dodavatelem celé stavby, zodpovídáme i za zajištění potřebného zázemí resortu pro budoucí hosty.

Za klíčovou složku považujeme vytvoření zahrady a související krajinotvorbu s velkým důrazem na podporu tamního biotopu a udržení cenných přírodních prvků na území resortu. Proto klademe zvláštní důraz na to, aby glampingové ubytovací kapacity krajinu nenarušovaly a byly do ní zasazeny citlivě. Cílem pak je, aby v přirozeném souznění s krajinou byl i celý resort. Výjimečný bude také svým wellness vybavením, které bude postaveno na principech přírodních lázní japonské lesní terapie Šinrin-Joku.


Je jasné, že máme před sebou ještě kus práce - realizace stavby resortu by měla skončit až v příštím roce. Už teď se ale můžeme pochlubit finální podobou přírodního koupacího jezírka. Práce na něm dovršily na přelomu června a července a stihla se v něm zabydlet třeba kuňka ohnivá, místy kriticky ohrožený druh.


A co nás tedy v Malkovicích v blízké budoucnosti ještě čeká? Před námi je například stavba dřevěného mola a v plánu máme také výsadbu dřevin. Bylinnou pobřežní vegetaci zato necháváme v režii přirozené sukcese.


90 views0 comments
bottom of page